Arta scrisului de mana

Scrisul de mana reprezinta insiruirea de semne, respectiv litere,  care are drept scop crearea unui cuvant. Mai multe cuvinte formeaza o propozitie, iar propozitiile si frazele realizeaza texte care au o idee principala. Scrisul de mana este realizat cu ajutorului unui instrument de scris, impunand si prezenta unui suport pe care se va face scrierea.

Instrumente de scris

Scrisul de mana se invata in primul an de scoala, anul premergator fiind necesar in dobandirea abilitatii de a scrie diferite semne care se vor constitui in parti componente ale literelor si cifrelor. Pentru ca un copil sa se poata deprinde cu arta scrisului de mana, acesta va avea nevoie de instrumentele specifice. Aici se incadreaza stiloul, pixul, creionul, precum si tabla, creta si merkerele. 

La acest capitol, rechizite scolare ofera o gama foarte extinsa de produse, printre care stilouri si cerneala, creioane simple sau mecanice, textmarkere, radiere, benzi corectoare, ascutitori, creioane colorate, penare tip borseta, cu fermoar sau tip roller, in modele personalizate si foarte atractive, gata sa depoziteze toate creioanele, stilourile si cariocile colorate De asemenea, pot fi achizitionate table magnetice albe sau negre,  panouri necesare in predarea si exersarea scrisului, crete albe si colorate, bureti si markere speciale pentru table. 

Primii pasi in scris

Primii pasi ai micutilor in arta scrisului vor fi reprezentati de o serie de semne grafice care au drept rol familiarizarea cu tehnica scrisului si cu manuirea instrumentelor de scris. Micutii vor deprinde manuirea unui creion inca din primul an de gradinita, insa a scrie vor incepe sa invete in clasa intai. 

Cele mai citite articole

Pentru acest important pas, copiii au nevoie de tot suportul cadrelor didactice si al parintilor, fiind sprijiniti prin punerea la dispozitie a tuturor celor necesare, cele mai importante fiind caietele tip I, extrem de utile si folositoare in deprinderea formarii literelor de mana si a legaturilor dintre acestea. 

Rechizite scolare ofera o gama variata de caiete cu foaie de cea mai inalta calitate, ideale pentru primii pasi in arta scrisului. De asemenea, sunt puse la dispozitie caiete si carnete cu spirala, coperti pentru caiete si carti, seturi de etichete, mape, caiete de muzica, geografie sau biologie. 

Unicitatea scrisului de mana

Desi scrierea de mana presupune o tehnica exacta, fiecare va conferi scrisului sau unicitate. Scrisul de mana vorbeste despre personalitatea unui om, despre talentele creative, dar chiar si despre problemele cu  care se poate confrunta cineva. Scrisul de mana ajuta la depistarea autorului unui anumit text, pe baza caracteristicilor si unicitatii scrisului. 

Grafologia reprezinta studiul si analiza scrierii de mana, din punct de vedere al psihologiei umane, scrisul devenind astfel o sursa de informatii legate de personalitatea si trasaturile psihice ale unei persoane.

Cele mai citite articole