De ce sa iti hidroizolezi fundatia

Hidroizolarea fundatiei este o etapa foarte importanta, pe care nu trebuie sa o omiteti  pentru ca structura să fie durabila și rezistentă la condițiile de mediu și climatice. Hidroizolarea fundație, împiedică ca apa sa patrunda in structura si sa provoace in timp deteriorari care duc la reparatii costisitoare

De ce este important să hidroizolăm fundația unei case?

Niciun imobil nu poate fi considerat sigur dacă este afectat de infiltrații. În consecință, e bine să va asigurați de la început că hidroizolația fundației este durabilă.

Ce benefiicii ofera hidroizolarea fundatiei:

Durabilitate

Când betonul este expus la apă, acesta începe să fisureze și să se deterioreze în timp. Apa pătrunde în beton și atunci când este expusă ciclului de îngheț-dezgheț, se formează fisuri în beton. Acest lucru reduce durabilitatea betonului și pune în pericol integritatea structurală. Impermeabilizarea cristalina a fundatiei crește durabilitatea betonului prin reducerea permeabilitatii betonului, autorepara fisuri de pana la 0,5 mm permanent, protejeaza impotriva ciclului de inghet dezghet, protejeaza armatura si ofera rezistenta la atac chimic 

Previne dezvoltarea mucegaiului si a ciupercilor

Cele mai citite articole

Mediile umede creează un mediu ideal pentru dezvoltarea ciupercilor și mucegaiului. Infiltratiile de apă în fundațiile clădirii pot cauza acumularea de umezeală în fundatia clădirii și pot provoca înmulțirea microorganismelor nedorite. Hidroizolația previne ascensiunea umiditatii in peretii cladirii, protejând, astfel calitatea aerului din interior și oferind un mediu de viață sănătos.

 Previne daunele structurale

Apa poate coroda materialele de construcție în timp. În special, armatura, aceasta începe să ruginească atunci când intră în contact cu apa. Ruginirea face ca volumul de fier să crească, provocând deteriorarea betonului din jur. Acest lucru poate duce la deteriorarea structurală a fundației. Hidroizolația protejează integritatea structurală prin prevenirea unor astfel de interacțiuni chimice.

Care este cea mai buna metoda de hidroizolare a fundatiei?

Printre cele mai bune hidroizolatii cu eficienta dovedita in timp pentru fundatiile  din beton este tehnologia de impermeabilizare cristalina care confera protectie totala a structurii tratate printere beneficii amintim: ofera protectie anticoroziune, rezistenta la ciclu inghet-dezghet si atac chimic pH 3-11 permanent,autoreparare de fisuri in contact cu molecula de apa pe toata durata de viata a construcției tratate. Materialele de hidroizolație cristaline vă impermeabilizeaza si va proteja fundația de infiltratii si daunele pe care apa le face prin pătrunderea și înghețarea în fundație.

Tehnologia  de hidroizolație cristalina se poate aplica prin pensulare sau direct in masa betonului. Aici pătrunde în porii betonului și formează un corp comun cu acesta Acest lucru transformă betonul poros într-unul solid, rezistent si impermeabil, PENETRON® devine parte integrala a betonului, crescând rezistenta și durabilitatea suprafețelor tratate.

Un avantaj semnificativ al acestui material este aplicarea simplă care  poate fi realizată de catre persoane specializate sau nespecializate, prin pensulare pe suprafete umede ,atat pe intrafata sau intrados sau adaugare in masa betonului, aceasta eliminand o mare parte din costurile cu manopera.

Cele mai citite articole