Cum va arăta viitorul tranzacțiilor și de ce soluțiile inovative de plată sunt apreciate de omul modern?

Chiar dacă plata cu bani în numerar a reprezentat sursa principală a tranzacțiilor derulate la nivel global mult timp, în ultimii ani oamenii și-au diversificat portofoliul de opțiuni de plată. Astfel, plata cash are o pondere de 16%, în timp ce 49% dintre oameni plătesc cu un card de credit (26%) sau debit (23%), iar 32% dintre aceștia mizează pe portofelele digitale.

Plățile inovative au fost adoptate într-o gamă variată de domenii, cel mai bine evidențiat fiind sectorul jocurilor de cazinou. Operatorii de profil, precum https://mr.bet/ro, se asigură că le oferă utilizatorilor serviciilor lor acces la un număr cât mai diversificat de instrumente de plată. Din moment ce oamenii, în general, și jucătorii, în special, caută opțiuni de plată rapide, sigure, de încredere și cu comisioane cât mai mici, viitorul tranzacțiilor pare să fie digital.

Care sunt nevoile oamenilor atunci când vine vorba despre opțiunile de plată pe care le vor folosi în viitor?

Oamenii au nevoie de modalități de plată care se le ofere cel mai ridicat nivel posibil de siguranță, dar și confidențialitate sporită (acest aspect contează pentru 48% dintre persoane). Noile tehnologii le garantează acestora siguranță dorită, așa cum consideră 30% dintre cei care folosesc metode de plata moderne. De exemplu, instrumentele de plată cu autentificare digitală sunt considerate extrem de sigure de 31% dintre oameni.

Un alt exemplu în acest sens este reprezentat de aplicarea procedurilor de verificare a identității, un proces considerat vital de 28% dintre cei care utilizează soluții de plată inovative. Un procent similar de persoane iau în considerare și influența pe care aceste opțiuni de tranzacționare o au asupra mediului înconjurător, sustenabilitatea fiind un element esențial pentru cei care folosesc astfel de variate de plată.

Respectarea cadrului legislativ la nivel local, regional și internațional constituie un motiv important pentru 30% dintre utilizatorii instrumentelor financiare moderne. Oamenii apreciază și suportul oferit în caz de necesitate de către cei care oferă aceste metode pentru plată, 25% dintre aceștia considerându-l vital pentru alegerea instrumentului de tranzacționare.

De ce se tem persoanele care folosesc instrumente de plată revoluționare?

Cele mai citite articole

Una dintre cele mai mari temeri ale oamenilor este ca metoda lor de achiziționare, depunere sau retragere să nu facă parte dintre instrumentele de plată acceptate la nivel local. De exemplu, este cazul locuitorilor care trăiesc în state ale lumii unde nivelul plăților cash rămâne ridicat în comparație cu restul opțiunilor digitale, așa cum este cazul Marocului, unde 78% dintre plăți sunt în numerar.

Expunerea la tentativele de sustragere a banilor și a informațiilor personale este un alt motiv de temere pentru utilizatorii modalităților noi de plată. Iar acest lucru pare destul de greu de crezut în condițiile în care criptomonedele, de exemplu, folosesc una dintre tehnologiile cele mai avansate de criptare a datelor și oferă cel mai ridicat nivel de transparență.

Care sunt soluțiile de plată care pot revoluționa piața tranzacțiilor în viitor?

Plățile cash par demodate, implică utilizarea bancnotelor sau a cecurilor, ceea ce crește riscul de sustragere și deplasarea până la bancă sau la un ATM pentru a intra în posesia lor. De aceea, alte instrumente de plată inovative au atras atenția persoanelor dornice de plăți securizate, rapide și cu avantaje pe termen lung:

  • Plățile cashless – sunt preferate opțiunile care nu mai implică folosirea codului PIN, așa cum sunt plățile NFC (cu telefonul sau ceasul inteligent).
  • Plățile biometrice – dispozitivele Apple le oferă utilizatorilor posibilitatea de a valida tranzacțiile cu amprenta facilă (Face ID) sau digitală (Touch ID), în timp ce dispozitivel Android permit autorizarea plăților cu amprenta digitală.
  • Plățile digitale transfrontaliere – alternativă la transferurile bancare, care implică deplasarea la unitatea bancară sau comisioane mari și timpi de procesare ridicați, aceste plăți digitale oferă comisioane mici, procesare rapidă online și proceduri efectuate dintr-o aplicație pusă la dispoziție de o companie fintech.
  • Plățile din categoria P2P – plata directă între doi utilizatori, fără intermediari terți, cărora trebuie să le achiți comisioane, reprezintă o metodă de a trimite și primi bani apreciată de oameni, mai ales că există numeroase portofele digitale care oferă extra beneficii utilizatorilor.
  • Plățile cu criptomonede – bazate pe tehnologia blockchain, care oferă maximul de transparență și confidențialitate și minimul de taxe necesare procesării și integrării tranzacției în rețeaua de blocuri, aceste plăți deja au devenit globale.

Printre opțiunile de plată inovative se numără și conceptul BNPL, la care utilizatorul își face achiziția pe loc, dar achită banii mai târziu. Disponibilă sub diverse forme, această variantă de plată se bazează pe un nivel ridicat de flexibilitate din partea companiilor care activează în acest domeniu.

Numărul instrumentelor de plată moderne va continua să crească în viitor, în condițiile în care utilizatorii își doresc plăți variate și cu extra beneficii. În plus, aceștia vor ca metodele de plată să fie cât mai bine securizate și să le ofere confidențialitate totală.

Cele mai citite articole