Pregătește-te pentru sărbători cu mai puțin stres

Sărbătorile bat la ușă și am început deja să ne uităm în stânga și-n dreapta după inspirație pentru ținute, accesorii și machiaj. Vrem să strălucim, atât la cinele alături de cei dragi, cât și la petrecerile de Revelion și nu numai.

Am putea spune că uneori ne simțim chiar presate pentru a arăta într-un anumit fel. Tocmai de aceea noi suntem alături de tine și venim cu sugestii care să te ajute să treci mai ușor peste această perioadă atât de încărcată.

Sărbătorile trebuie să fie despre bucurii și timp de calitate împreună, nu despre a pune presiune pe tine și pe cei din jur pentru felul în care arătați. Însă, chiar dacă tu crezi cu tărie în asta, poate alții nu și atunci gândurile la pregătiri rămân.

Ne dorim ca sfaturile noastre să îți vină în întâmpinare și, cu ajutorul lor, să fii mai relaxată și mai pregătită de momentele de sărbătoare alături de cei dragi.

Pregătiri pentru sărbători

Investește în tine și te vei simți mult mai bine în pielea ta. De exemplu, mergi la cosmetică și fă un tratament la care nu ai apelat până acum, dar ți-ar prinde bine. Pune un lac de unghii colorat pe care nu l-ai mai încercat și poate să îți schimbe perspectiva despre acea culoare sau acea combinație de culori. Citește cărți sau articole care să îți dea tips and tricks despre cum poți să treci mai ușor peste provocările care vin la mesele în familie. Sau fă acea activitate care e pe lista ta și o tot ignori. Fiecare dintre acestea te va umple de energie și vei vedea lumea cu alți ochi.

Cele mai citite articole

Lista de cadouri sperăm că o ai deja făcută, iar, dacă nu, poți să începi cu aceasta: pune pe hârtie fiecare persoană pe care vrei să o surprinzi cu un cadou inspirat și, în dreptul numelui, scrie ce crezi că i se potrivește mai bine. Apoi începe să cauți pe internet și nu numai fiecare obiect sau experiență pe care ai gândit-o pentru cei dragi. Dacă e să ne întrebi pe noi, experiențele sunt cele mai de succes atunci când vine vorba despre cadouri. Iar, dacă e să aveți parte de una împreună, cu atât mai bine.

Poartă hainele pe care le ai deja în șifonier. Suntem sigure că ai cel puțin o rochie care stă în dulap de când lumea și pământul și așteaptă să fie purtată. Chiar dacă cei cu care te întâlnești au mai văzut-o și cu alte ocazii, poți să o acesorizezi diferit și astfel îi vei da un suflu nou. Și, mai mult decât atât, poți să te gândești că, prin faptul că nu ți-ai cumpărat ceva nou, salvezi și bani și planeta, în același timp. Iar, dacă trebuie musai să ai o piesă nouă pentru noaptea dintre ani, atunci alege să îți cumperi o bijuterie sau un accesoriu și, fie scapi mai ieftin, fie rămâi cu o piesă care va rezista timp îndelungat.

Și, pentru că suntem la capitolul haine, îți recomandăm să îți pregătești outfiturile din timp. Pune alături hainele cu pantofii/ cizmele și accesoriile pe care te gândești să le porți, în funcție de fiecare ocazie la care ai fost invitată. Astfel, îți vei da seama cu ușurință dacă mai ai nevoie de ceva nou sau poți să improvizezi cu ceea ce ai deja la îndemână. Sau, și mai bine: dacă ceva îți lipsește, poți să pui pe lista de dorințe de cadouri și să primești acel lucru. Astfel, îi ajuți și pe cei dragi să nu se consume în legătură cu ceea ce îți dorești și le faci viața mai ușoară. Așa ajungi la o situație win-win din care toată lumea iese bucuroasă.

Alege să le faci și tu celor din jur viața mai ușoară spunându-le ce îți dorești de Crăciun. Iar dacă organizezi o cină sau o petrecere la tine acasă dă-le o tematică și spune-le în același timp să improvizeze atunci când vine vorba despre îmbrăcăminte. Poartă-te mereu cu ceilalți așa cum îți dorești să se comporte ei cu tine și vei vedea ce frumoasă e viața în acest fel! 

Credite foto: unsplash.com

Cele mai citite articole