Rochii de primavara – stiluri pe care sa nu le ratezi

A venit primăvara, așa că garderoba ta suferă numeroase modificări. O să înlocuiești articolele vestimentare groase, din lână sau catifea, cu piese la fel de interesante, din materiale mai fluide. Dacă ești în căutarea unor rochii de primăvară, există o varietate de modele care să te inspire.

Ce te reprezintă? Te poți inspira din multe stiluri de rochii, în care să te simți minunat în zilele de primăvară. Iată ce poți alege, pentru o garderobă veselă și feminină!

   1. Stilul sport

Dacă te caracterizează stilul sport, ai la îndemână o gamă variată de rochii. Cele mai populare pentru sezonul de primăvară sunt rochiile tip tricou, ce nu depășesc genunchii. Primăvara, aceste modele pot fi incluse în numeroase combinații. De exemplu, dacă te plimbi prin parc sau mergi la cumpărături, îți dorești să fii comodă. Așa că ai nevoie de o rochie lejeră, pe care să o porți cu pantofi sport sau cu o pereche de sandale din piele.

Poartă o rochie sport, tip tricou, într-o nuanță care se asortează cu încălțămintea sau cu jacheta. Asigură-te doar că mizezi pe un croi potrivit, indiferent dacă preferi rochii mulate sau modele mai largi.

  2. Stilul feminin

Îți place stilul feminin? Găsești aici rochii ideale pentru primăvară! Poți opta pentru rochii midi cu imprimeu colorat, inspirate din moda anilor ’60. Le poți accesoriza cu sandale, balerini sau pantofi cu toc, pentru a crea o ținută feminină și confortabilă.

Un alt model recomandat pentru primăvară include rochia midi cu buline, ideală pentru purtare zilnică. Îți poți alege modelul preferat, ținând cont de croi, lungime, material sau nuanța care te reprezintă. Dacă nu îți sunt pe plac rochiile cu buline, ai in vedere și modelele cu dungi orizontale, verticale sau asimetrice, într-o croială mini, midi sau maxi. Toate sunt perfecte pentru o zi de primăvară.

  3.  Stilul elegant

Cele mai citite articole

Primăvara reprezintă perioada optimă să îți reîmprospătezi garderoba cu rochii noi și atractive.  Mergi la un eveniment în timpul zilei? Alege să porți o rochie decorată cu tulle, pentru un look delicat și romantic. La fel de potrivite sunt și rochiile cu imprimeu floral și curea în talie, recomandate pentru ținutele simple, de zi.

Dacă te pregătești de o petrecere tip cocktail, pune accent pe rochiile elegante de primăvară, cu mâneci din dantelă, ce oferă un aer rafinat. Deși sunt recomandate rochiile în nuanțe pastel, sunt potrivite și modelele simple, în alb sau negru.

 4.  Stilul casual

În cazul în care rochiile elegante nu îți sunt pe plac, dar nici modelele sport nu te reprezintă, optează pentru rochii de primăvară în stil casual. Cele mai populare sunt rochiile tip cămașă, potrivite pentru orice siluetă, deoarece sunt practice și ușor de purtat. 

Sunt ideale rochiile tip cămașă din bumbac, pe care să le porți cu sandale sau în combinație cu pantofi sport. Dacă vrei să compui un outfit relaxant pentru o zi de primăvară, încearcă o combinație perfectă dintre rochia cămașă din denim și o pereche de teniși simpli.

 5. Stilul office

Mergi la birou sau ai o întâlnire de afaceri într-o zi de primăvară? În aceste situații, rochiile purtate trebuie să se încadreze într-un anumit dress code. S-ar putea să îți placă o rochie clasică, într-un model office. Alege o rochie elegantă, dar simplă, cu un croi cloș și pliuri în talie.

Ca să menții aspectul profesional pentru ținutele de birou, nu uita nici de rochiile tip sacou. Acestea oferă o notă feminină ținutei pentru muncă, așa că optează pentru o lungime midi, cu decolteu petrecut și rever clasic. Cele mai recomandate sunt rochiile tip sacou din stofă ușoară.

Ține cont de aceste sugestii și cumpără rochiile de primăvară care ți se potrivesc! Care este modelul tău preferat?

Cele mai citite articole