Cum organizezi o petrecere reușită acasă

Pregătirea unei mese festive sau a unei petreceri acasă este, de cele mai multe ori, o adevărată provocare, pentru care este nevoie să te organizezi cu mult timp înainte și să iei în considerare o mulțime de detalii. Chiar dacă pare un lucru ușor, mai ales dacă ai mai făcut acest lucru, îți vei da seama că organizarea unei petreceri presupune o planificare detaliată, cu ajutorul căreia vei transforma evenimentul într-o adevărată sărbătoare.

Organizează-te din timp

De la lista de invitați și până la felurile de mâncare pe care dorești să le servești, este recomandat să începi din timp organizarea. Fiecare detaliu contează, așa că va trebui să te gândești, în primul rând, dacă vor fi invitați doar adulți sau la petrecere participă și copii, dacă vrei ca petrecerea să aibă loc seara sau în timpul zilei, dacă este nevoie să iei în considerare anumite restricții alimentare. Toate aceste aspecte sunt importante, pentru ca toată lumea să se simtă bine, iar petrecerea să fie un succes.

Creează din timp o listă cu toate lucrurile pe care le poți pregăti din timp, pentru a te asigura că nu uiți ceva și pentru a nu te aglomera foarte mult în ziua evenimentului. Asigură-te că ai suficientă veselă și pahare, tacâmuri și scaune la masă pentru toți invitații. 

De asemenea, pune la rece băuturile pe care le servești și fă un meniu de băuturi și mâncăruri pe care vrei să le servești. Dacă îți dai seama că mai ai nevoie de articole sau accesorii pentru aranjarea mesei, planifică o sesiune de cumpărături la supermarket sau comandă online lucrurile de care ai nevoie.

Stabilește un meniu cât mai variat, pentru a fi pe gustul tuturor invitaților, și cumpără dinainte alimentele care pot fi păstrate la rece, fără a se strica. Este recomandat să ai un meniu cât mai variat, din care să nu lipsească legumele și fructele de sezon, deserturile ușoare, aperitivele  și diversele preparate din carne de pasare sau pește. 

Dacă organizezi o cină sau o petrecere pentru un număr mare de invitați, este eficient să comanzi sau să prepari din timp anumite feluri de mâncare mai complexe sau care necesită un timp îndelungat de pregătire. Astfel, îți rămâne suficient timp în ziua evenimentului pentru a te ocupa de ultimele detalii, fără a mai avea grija mâncărurilor. Nu uita că desertul este vedeta oricărei mese, așa că ai grijă să pregătești sau să comanzi din timp un tort, dacă este vorba despre o aniversare, sau un candy bar, care este preferatul copiilor și al adulților deopotrivă. 

Acordă timp pentru situații neprevăzute și ultimele detalii

Cele mai citite articole

Înainte ca invitații să ajungă la petrecere, verifică totul cu grijă, de la decorațiuni și aranjarea mesei până la felurile de mâncare și băuturi, și asigură-te că totul este în ordine și că nu lipsește nimic. Apoi, petrecerea poate începe. Dacă vrei să creezi o atmosferă cât mai plăcută, pentru a întregi decorul, comandă decorațiuni și aranjamente florale, care vor da casei tale o notă festivă, de sărbătoare.

Dacă la petrecere sunt invitați și copii, este important să știi că aceștia, în general, nu au răbdare să stea foarte mult timp la masă, cu cei mari. De aceea, asigură-te că ai mai multe variante de jocuri și activități care să le ocupe timpul într-un mod plăcut și creativ. Găsești pe piață o mulțime de idei, jocuri și accesorii, din care să alegi câte ceva pentru toate vârstele.

Nu uita să rezervi timp și pentru tine, pentru a te pregăti și odihni înainte de a începe petrecerea.

Este cunoscut faptul că nicio petrecere nu ar fi completă fără muzică, așa că fă din timp o selecție care să acopere cât mai multe genuri. Alege muzică pentru toate gusturile și creează chiar un spațiu pentru dans, la tine acasă!

Chiar dacă organizarea unei petreceri sau a unei cine speciale la tine acasă poate părea, la prima vedere, o provocare, dacă te organizezi din timp și cumperi sau comanzi toate lucrurile de care ai nevoie, cu siguranță va fi un succes.

Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole