4 sfaturi pentru a intampina sarbatorile cu zambetul pe buze

Copiii sunt cu bunicii, prietenii sunt toti ocupati, partenerul calatoreste. Te poti bucura de o seara in compania… ta. În aceste zile reci de iarna, ce poate fi mai bine decat niste momente de relaxare pentru a-ti reincarca bateriile si a te distra. Descopera ingredientele pentru a te rasfata din cap pana-n picioare si pentru a te pregati cu forte noi pentru sarbatorile care urmeaza.

1.Creeaza o atmosfera placuta

Începe prin a crea o atmosfera propice relaxarii. Aprinde lumanari parfumate, redu luminile din camera. Alege o muzica calma, care iti place si te relaxeaza sau asculta un podcast de meditatie.  Foloseste un difuzor de arome si parfumeaza interiorul camerei cu uleiuri esentiale, precum cel de muscata, lavanda sau arbore de ceai. Crearea unei atmosfere linistite iti va restabili calmul si va marca inceputul momentului tau de relaxare. În acest mod, vei stabili propria ta zona de bunastare, o adevarata bula de seninatate la dispozitia ta!

Acum e momentul sa iti alegi echipamentul de lupta: pijamale sau haine confortabile si sosete groase. Poti chiar sa pregatesti un kit de “cocooning” pe care sa il folosesti in astfel de momente si care sa contina ceaiul tau preferat, sosete moi si pufoase, un caiet si un stilou, lumanari, ciocolata, carti ale unor autori care iti plac si o patura calduroasa. Daca totul este pregatit pentru ce va urma, urmeaza al doilea pas.

2.Ofera timp relaxarii

Acorda  timp pentru a avea grija de tine, acest lucru este baza unei zile perfecte de “cocooning” sau relaxare. Începeti prin a face o baie calda cu o spuma relaxanta. Înainte de a intra in cada, aplica o masca pe par si las-o sa actioneze cat timp te relaxezi in baie. Acelasi lucru este valabil si pentru masca de fata, alege-o pe cea care se potriveste cel mai bine tipului tau de ten. Profita de ocazie pentru a-ti oferi un scrub complet pentru corp, ideal pentru a-ti reimprospata pielea. Odata iesita din baie, continua ritualul de infrumusetare aplicand pe corp o crema hidratanta sau maseaza-ti usor pielea cu uleiuri esentiale. 

3.Pregateste gustari reconfortante

Cele mai citite articole

Se face tarziu, e timpul pentru cina! Pregateste-ti un platou cu preparatele tale preferate. Gateste-ti rapid niste paste cu sos pesto, adauga cateva rosii cherry, creson, putina pasta de masline, poate chiar un pahar de vin si te poti bucura apoi de masa delicioasa urmarind un serial preferat. Pentru a termina cu stil, renunta la un eventual desert si alege o ciocolata calda cremoasa, dar rasfata-te adaugand cateva bezele moi, pentru o bautura si mai delicioasa.

4.Alege activitatea preferata

O carte, un film, serialul tau preferat, dar si ingrijirea unghiilor, o carte de colorat pentru adulti, meditatia, tricotatul sau crearea de ornamente pentru viitorul brad de Craciun. Orice activitate care ajuta la incetinirea ritmului obisnuit si care pur si simplu te face fericita este potrivita pentru momentele de relaxare. Alegand sa iti oferi astfel de clipe de pace si liniste, te vei pregati si pentru un somn bun si odihnitor. Asadar alege una dintre ele, fa-ti un ceai aromat, relaxeaza-te si savureaza momentele linistite petrecute cu tine insati.

Corpul tau nu va fi niciodata complet relaxat, daca ii oferi doar un repaus fizic sau doar unul mental. Cele doua merg mana in mana, asadar nu face lucrurile pe jumatate! Și daca exista un moment in care trebuie sa te eliberezi de tensiuni si presiuni mai mult decat in ​​orice alta perioada a anului, acesta este acum! Asa ca fii buna cu tine si ofera-ti cat de des poti astfel de clipe relaxante.

Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole