6 avantaje evidente ale jucăriilor din lemn pentru copii

Jucăriile din lemn s-au instalat pe piață definitiv! Și-au înlocuit cu ușurință omologii din plastic, care adesea singurul lucru pe care îl au de oferit … este un preț atractiv. Tentați cu avantajele lor, aceste jucării din lemn atrag un număr tot mai mare de cumpărători, ceea ce poate fi considerat o descoperire uimitoare în care materialele ecologice au prioritate față de plastic! Care sunt beneficiile acestora și ce aduc ele în viața copilului tău?

Avantajele jocului cu jucăriile din lemn

1. Sunt durabile

Jucăriile din lemn câștigă un avantaj față de celelalte încă de la început. Materialul din care sunt fabricate este foarte durabil, astfel încât un articol poate servi generații! Lemnul este rezistent la tot felul de deformări, zgârieturi sau fisuri, astfel încât șansele de distrugere a jucăriei sunt neglijabile.

2. Sunt sigure

Faptul că lemnul este un material foarte durabil îl face, de asemenea, un material sigur. Acesta este un aspect foarte important atunci când vine vorba de alegerea jucăriilor pentru un bebeluș și copil mic – fiecare își dorește siguranța în timp ce se joacă! Jucăriile din lemn nu au margini ascuțite sau margini aspre – sunt întotdeauna netede și făcute pentru mâna mică a unui copil !

3. Sunt multifuncționale

Cele mai citite articole

O jucărie din lemn, cel mai adesea, poate fi folosită de un copil în multe scopuri diferite. Datorită acestui fapt, poți fi sigur că nu se va plictisi atât de ușor. Jucăriile din lemn în mâinile unui copil dobândesc adesea noi funcții, iar faptul că sunt durabile permit ca mulți ani să poată fi utile!

4. Sunt ușor de curățat

Ușurința de a curăța o jucărie este o proprietate foarte importantă – mai ales atunci când ai un copil mic. Jucăriile îl însoțesc pe copilul mic peste tot – atât acasă, cât și în exterior – așa că este ușor să se murdărească. Deoarece acestea vin adesea în contact cu gura bebelușului, păstrează obiectele cât mai curate posibil. Jucăriile din lemn nu au adâncituri sau crăpături în care s-ar putea așeza murdăria dificil de îndepărtat. Prin urmare, marele lor avantaj este ușurința curățării, astfel încât să poată fi oricând igienizate.

5. Ele influențează dezvoltarea copilului

Jucăriile din lemn sunt excelente pentru dezvoltarea unui copil. Forma lor îi permite copilului să descopere lumea înconjurătoare! Datorită lor, cei mici se pot dezvolta cuprinzător – de la învățarea simplă a formelor, prin dezvoltarea motorie , până la dezvoltarea tuturor simțurilor. Gama largă de jucării din lemn care este disponibilă în prezent pe piață îi permite copilului să exploreze secretele lumii în modul lor propriu, creativ și sigur.

6. Dezvoltă imaginația

Jucăriile din lemn sunt uneori asociate cu elemente plictisitoare, cu un singur scop … nimic nu poate fi mai departe de adevăr! Ele îi permit copilului să dezvolte pe deplin gândirea creativă ! Adesea, forma unor astfel de jucării este corect ajustată pentru a părăsi camera copilului pentru acțiune și posibilitatea de a atribui funcțiile adecvate jucăriei pe cont propriu. 

Cele mai citite articole