banner
banner

5 tipuri de pardoseala pentru living si dormitoare

Cand iti decorezi si amenajezi casa, ai o gama nelimitata de optiuni. Poti sa explorezi si sa modifici de-a lungul timpului, insa, sunt unele aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare de timpuriu. Unul dintre acestea este alegerea tipului de pardoseala. Fiind mai dificil de schimbat, si necesitand o investitie, uneori, considerabila, trebuie sa dai dovada de atentie si inspiratie, cand cumperi toate cele necesare. Inainte sa cumperi pardoseala pentru living sau dormitoare, iti prezentam 5 cele mai potrivite tipuri. Iata care sunt:

Tipuri de pardoseli calde

Pentru camerele de locuit-de tipul livingului si al dormitoarelor-se folosesc, in general, pardoseli calde. Acestea confera o senzatie placuta pentru picioare si se simt confortabil la atingere.

Parchet

Acesta este unul dintre cele mai comune finisaje de pardoseala, fiind cald si confortabil, si beneficiind de un design cu o varietate mare de modele. Parchetul laminat este fabricat din material sintetic, in partea de jos, pentru a proteja impotriva umiditatii. La mijloc are un strat suport de aschii lemnoase (PAL, MDF) si este acoperit cu o membrana cu model de lemn, care este lacuita. 

Parchetul masiv este realizat dintr-o bucata masiva de lemn, si, apoi, lacuit. De obicei, sunt folosite esente tari, rezistente si placute, din punct de vedere estetic. Avantajul principal este ca se poate reinnoi periodic, prin curatarea stratului de lac si a unui strat de fibra lemnoasa si reaplicarea lacului.

Parchetul stratificat este o combinatie intre cele doua. Este facut din straturi de furnire tehnice, peste care este lipit un strat de furnir de calitate si lacuit. Are aspectul de lemn masiv si multe dintre calitatile acestuia, la un pret mai bun. Exista mai multe  tipuri de parchet stratificat precum cel dublu si cel triplu stratificat. 

Mocheta

banner

Mocheta este un finisaj de pardoseala cu o foarte mare varietate de culori si modele. Este confortabila si rezistenta la zgarieturi. Din cauza alcatuirii poroase, ofera o foarte buna izolare fonica. Si, contrar aparentelor, nu e greu de intretinut si se poate curata usor, cu produse speciale. Este recomandata in camera copiilor, pentru ca se pot juca pe jos, fara probleme.

banner

Covor PVC 

Aceasta este o pardoseala din masa plastica, lipita cu un adeziv special. Este usor de intretinut si rezistenta la trafic, mai ales, daca primesti des musafiri in living. O pori alege intr-o multitudine de culori si modele.

Tipuri de pardoseli reci

Pardoseala rece poate fi completata cu mochete mici sau covoare, dar este potrivita pentru amenajarile interioare, pentru ca se preteaza pentru o multitudine de incaperi.

Gresia ceramica

Rezistenta la pete, foarte usor de montat, dar, si de intretinut, gresia ceramica poate arata minunat cu precadere in livinguri. Este ideala, mai ales, in casele cu multi copii de vaste mici unde, mereu, se poate varsa cate ceva.

Piatra naturala

Mai putin intalnita in case, poate din cauza pretului ridicat, piatra naturala este cea mai rezistenta, are un design clasic atemporal, fiind practic, esenta luxului. Plus ca este usor de intretinut.

Cand alegi pardoseala potrivita, ia in calcul care sunt nevoile tale actuale, cum se vor schimba pe parcusul vietii si investeste in optiunea care ti se potriveste.

Articolul Anterior

Motive pentru care sa achizitionezi camere de inspectie canalizare?

Articolul Urmator

Florile artificiale, o solutie din ce in ce mai intalnita, atat acasa, cat si in salile de evenimente

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *