5 rețete delicioase pentru o masa cu prietenii

Găzduiește o cina cu prietenii? Atunci permite-ne să fim primii care îți propunem aceste rețete pentru ca tu sa nu ramai in pană de idei! Organizează o cina casual cu pizza cu prietenii sau o masă de lux cu scoici. Încearca o plăcintă delicioasa sau boluri poke pentru o masa usoara și sanatoasa. Următoarele rețete sunt perfecte pentru distracție și vor impresiona pe toată lumea!

Pizza de casa

Pizza este un fel de mâncare iubit de absolut toata lumea și cu care nu vei da gres niciodata, cu atat mai mult dacă o prepari in casa! Pe pizza de casa poti alterna ingredientele, astfel incat sa mulțumești chiar și pe cel mai mare mofturos, care cu siguranță îți va aprecia eforturile.

Prepara un aluat din faina, ulei de măsline, drojdie activata în apa cu zahar, un praf de sare pentru un aluat de casa pufos la interior și crocant la exterior. Lasa-l la odihnit cel putin 2 ore. Pentru toppinguri, sa ai la indemana, sos de rosii, mozzarella, parmezan, salam, sunca, ciuperci, ardei – niciun ingredient nu este interzis, atâta timp cât este pe placul invitatilor tai!

Cand ai pregatit aluatul și a crescut suficient, imparte-l egal și intinde-l pe forma tavii. Adauga toppingurile dorite si ai obtinut o reteta delicioasa si clasică care-ti va incanta invitații!

Supa crema

Supele creme reprezinta un fel de mancare care poate sa fie servit ca și aperitiv, în timp ce invitații așteaptă gatirea preparatului de mancare principal. Încearcă o supa crema de legume, o reteta foarte rapida si extrem de delicioasa si sanatoasa. Pur și simplu fierbi legumele împreuna cu condimentele și le treci printr-un blender! Usor de facut, un aperitiv ideal pentru cand ai mai mulți invitați.

Pad Thai

Această rețetă uimitoare de Pad Thai este ușoară și se pregătește în mai puțin de 30 de minute. Începe cu ingrediente proaspete, inclusiv tăiței de orez, pui, creveți, tofu, alune, ouă amestecate și legume proaspete, toate amestecate într-un delicios sos pad thai de casă.

Cum se face Pad Thai:

Gateste tăiței: Urmează instrucțiunile de pe ambalaj pentru a găti tăițeii până când se înmoaie.  Se clătesc sub apă rece.

Pregătește sosul: se amestecă sosul de pește, sosul de soia, zahărul brun, otetul de orez (sau pasta de tamarind), Sriracha și untul de arahide. Dați deoparte.

Pregateste proteinele: Încălzește o jumătate de lingură de ulei într-o cratiță mare la foc mediu-mare. Adauga creveții, puiul sau tofu, usturoiul și ardeiul gras. Gătește până când carnea este gata.

Gateste ouăle: Împinge totul într-o parte a tigaii. Mai adaugă puțin ulei și adaugă ouăle bătute. Se amestecă ouăle, cu o spatulă pe măsură ce se gătesc. Adăuga tăițeii, sosul, germenii de fasole și alunele în tigaie. Se amesteca totul. Adaugă ceapă verde și cateva alune și se servește imediat!

Pui cu parmezan

În acest fel de mâncare, sosul marinara și brânza mozzarella adaugă un plus de savoare la obișnuitul pui prăjit. Acest fel de mâncare care nu va fi niciodată plictisitor și se face ușor și rapid.

Pur și simplu prepara snitelele din piept de pui file, faina, oua si pesmet. Cand acestea sunt gata, pune-le deoparte si intr-o tava pentru cuptor, adauga sos de rosii, sare, piper și busuioc. Adauga snitelele din pui in tava, mai adaugă puțin sos de rosii și pune felii de provolone și parmezan ras deasupra împreuna cu sare și piper după gust. Bagă la cuptor pentru încă 15 minute sau pana ce s-a topit branza si este gata!

Servește alături de o salată verde cu rosii. Un fel de mancare care va fi apreciat de toata lumea!

Sarmale cu ciuperci in foi de vită

Cunoaștem și iubim cu totii sarmalele, iar aceasta versiune a lor este perfectă pentru o masa cu prietenii, fiind o rețetă mai rapidă și mai ușor de digerat.

Ai nevoie de orez, ciuperci, morcovi, ceapa, sos de rosii, boia, sare si piper dupa gust, cimbru si foi de dafin. Caleste putin ceapa impreuna cu morcovii după care adaugi ciupercile. Cand acestea s-au gatit, adauga orezul, cu sare piper și cimbru. Ia compoziția de pe foc. Adaugă compoziția în foi de vită, rulandu-le in forma de sarmale. Separat, pune cateva linguri de ulei pe foc, adaugă două linguri de boia și sos de rosii. În oala in care ai pus sarmalelele, toarnă aceasta compoziție si mai adauga apa dacă este nevoie. Aceste sarmale se fierb doar 40 de minute. Se servesc alături de iaurt sau smantana si mamaliga.

Articolul Anterior

Cele mai frecvente afecțiuni ale genunchiului și cum se tratează

Articolul Urmator

10 soluții pentru a obține un credit rapid și sigur

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *