5 pași de urmat pentru a te distra în cazinouri online

Oricât de numeroase ar fi în ziua de astăzi opțiunile prin care ne putem petrece timpul liber, uneori tot rămânem în pană de idei și nu știm ce să facem. Pentru momentele în care îți dorești relaxare, distracție sau poate chiar adrenalină, trebuie să știi că ai la dispoziție și varianta de a te distra în cazinourile de pe internet.

Participarea la jocuri de noroc online este acum 100% legală în România, astfel că platformele de cazino reprezintă o opțiune excelentă la care poți apela în timpul tău liber. 

Dacă ești începător în acest domeniu sau chiar nu ai mai jucat niciodată până acum la cazinourile de pe internet, acest articol îți va fi de mare folos. Îți voi prezenta 5 pași simpli pe care să îi urmezi pentru a te bucura de distracție în cazinourile online.

Cine are dreptul să joace în cazinourile online?

Înainte de toate, consider că cel mai important este să cunoști câteva detalii de bază privind legislația jocurilor de noroc online din România.

Acest domeniu al jocurilor de noroc este controlat acum de către ONJN – Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Este vorba despre o Instituție a Statului, care a stabilit câteva reguli clare pentru românii care vor să joace la cazino sau pariuri pe internet.

Așadar, iată câteva condiții minime pe care trebuie neapărat să le îndeplinești pentru a avea dreptul să joci în cazinouri online România:

  • trebuie să fii o persoană majoră, adică să ai cel puțin 18 ani împliniți
  • trebuie să fii rezident român, adică să locuiești în țară
  • trebuie să ai un act de identitate valabil (buletin, pașaport, permis de conducere)
  • trebuie să îți deschizi cont folosind informații personale reale și corecte

Dacă îndeplinești toate criteriile amintite anterior, atunci ai dreptul legal să îți deschizi cont și să participi la jocuri de noroc online pe teritoriul țării noastre. 

Iată în continuare pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a face asta.

1. Alege o platformă de cazino online acreditată ONJN

Așa cum ți-am spus și mai sus, ONJN este organul Statului care se ocupă de autorizarea, reglementarea și supravegherea desfășurării jocurilor de noroc offline și online din țara noastră. Printre regulile stabilite se numără și cea a faptului că românii trebuie neapărat să se înscrie numai pe site-uri de gambling licențiate.

În primul rând, alegând un site de cazino online cu licență ONJN te vei putea distra 100% în siguranță și complet legal.

În al doilea rând, în acest mod ești sigur de faptul că informațiile tale personale și bancare sunt în deplină siguranță și nu te expui niciunui risc. În plus, jocurile de noroc la care vei participa sunt corecte și îți vor oferi șanse reale de câștig.

Mai mult decât atât, în cazul în care te înscrii pe un site de jocuri fără licență ONJN riști să primești o amendă de până la 10.000 Lei.

E clar așadar că trebuie să te îndrepți numai către cazinourile de pe internet care au primit licență de funcționare din partea ONJN. Cum afli însă dacă un site de jocuri este licențiat? E foarte simplu:

  • caută pe platforma de jocuri numărul licenței ONJN, alături de data ei de valabilitate (aceste informații le găsești de obicei în subsolul paginii de jocuri)
  • consultă site-ul oficial al ONJN și vei găsi o listă completă cu toate site-urile de cazino acceptate

2. Deschide un cont nou de jucător

Odată ce ai găsit un cazino online licențiat pe placul tău, următorul pas va fi reprezentat de înregistrarea pe site, adică va trebui să îți creezi un cont personal de joc pentru a accesa produsele și serviciile oferite de respectivul organizator de jocuri.

Indiferent de cazinoul pe care îl alegi, deschiderea contului presupune completarea unui formular de înscriere. În cadrul lui va trebui să specifici anumite informații personale și informații legate de contul tău, printre care numele tău complet, data nașterii, CNP-ul, adresa, numărul de telefon mobil, e-mail-ul și altele.

Cele mai citite articole

În cazul în care îți faci griji privind siguranța acestor informații personale, poți să uiți de acest gând. Cazinourile licențiate ONJN sunt obligate să aibă sisteme de securitate de ultimă generație, astfel încât să ofere o confidențialitate maximă a informațiilor pentru jucătorii înscriși.

Trebuie să fii foarte atent în completarea formularului de înscriere și să introduci în câmpurile afișate informații personale și 100% corecte. În niciun caz nu trebuie să scrii datele altei persoane sau informații fictive, findcă toate aceste lucruri vor fi ulterior verificate, iar dacă ceva este în neregulă contul tău va fi blocat.

3. Depune bani în contul nou creat

Evident că după deschiderea contului, pentru a putea accesa jocurile de noroc favorite, va trebui să îl alimentezi, adică să realizezi o încărcare cu bani a contului de joc. Pentru asta vei observa că vei avea la dispoziție mai multe variante de plată, în funcție de cazinoul pe care l-ai selectat.

Pe orice site de jocuri vei putea depune utilizând un card bancar, însă pe lângă acesta, majoritatea site-urilor de jocuri de noroc îți vor oferi și alte opțiuni de plată. Printre cele mai populare și utilizate se numără portofelele electronice Skrill, Neteller și Paysafecard.

De asemenea, pe anumite platforme vei putea depune chiar și cu bani cash, existând și aici mai multe variante, precum locații stradale ale operatorilor de jocuri, Smith&Smith, Okto Cash, TopPay, A-bon etc.

Ce trebuie să știi este că depunerile se realizează instantaneu, iar pentru fiecare depunere cazinoul îți va opri o taxă de 2% din sumă, conform reglementărilor în vigoare.

4. Verifică-ți contul de joc

O altă regulă impusă de către ONJN pentru jucătorii români din cazinourile online este reprezentată de verificarea contului. Mai exact, trebuie să îndeplinești această etapă de verificare în termen de 30 zile de la efectuarea primei depuneri sau în cel mult 6 luni de la înscrierea pe site, asta în cazul în care nu ai depus bani în cont.

În primă fază, va trebui doar să furnizezi o poză cu un act de identitate personal – poate fi vorba despre buletin, pașaport sau permis de conducere. Astfel staff-ul cazinoului se asigură că ești titularul contului și că informațiile introduse la înregistrare corespund cu realitatea.

Dacă totul este în regulă, atunci contul tău va fi verificat și vei obține astfel un acces permanent și nerestricționat la site-ul de jocuri. În plus, vei putea face și depuneri nelimitate (în caz contrar, cu un cont neverificat, ești limitat la 900 Lei depuneri totale).

Ulterior, mai exact în momentul în care vei dori să faci o retragere de bani din cont, va trebui să verifici și metoda de plată utilizată la depunere.

Dacă ai depus cu un card este suficientă o poză față/verso cu acesta (acoperind codul de securitate și lăsând vizibile doar primele 6 și ultimele 4 cifre din numărul cardului). Pentru depunerile cu e-portofele (Skrill, Neteller, Paysafecard etc.), îți va fi solicitată o captură de ecran din contul tău de portofel.

5. Retrage-ți câștigurile

Dacă ai fost suficient de inspirat și norocos și ai obținut câștiguri din jocurile de noroc, atunci următorul pas este retragerea acestora din cont. Așa cum ți-am zis și mai sus, vei putea face o retragere doar dacă ai contul de joc verificat.

De asemenea, pentru retragere vei putea apela doar la o metodă de plată pe care ai folosit-o anterior și la depunere.

Ce trebuie să mai știi este că retragerile sunt impozitate automat de către site-ul de jocuri. Astfel, momentan, pentru retragerile de până la 10.000 Lei, cazinoul îți va opri un impozit de 3%, pe care ulterior îl va vira către Bugetul de Stat.

Concluzionând, prin cei 5 pași amintiți mai sus ai putut afla totul despre jocurile de noroc online – de la alegerea platformei de jocuri și până la retragerea câștigurilor. Totul este așadar extrem de simplu, astfel că și tu poți începe distracția în cazinourile online, alăturându-te astfel altor milioane de români care fac deja asta.

Cele mai citite articole