5 moduri in care ceasurile inteligente iti imbunatatesc sanatatea

Lumea in care traim este axata pe tehnologie, iar acest lucru ne poate permite sa cadem cu usurinta prada unui stil de viata sedentar. Suntem conectati la calculatoare la locul de munca, acasa petrecem mult timp pe dispozitivele electronice si apelam tot mai des la automatizare pentru activitati simple ca aprinderea luminilor din locuinta sau inchiderea televizorului. Practic, facem mai putina miscare din cauza inovatiilor tehnologice dar, in mod ironic, tot gadget-urile moderne ne pot ajuta sa ne imbunatatim sanatatea. Ceasurile inteligente, de pilda, se ocupa de bunastrarea noastra fizica si mentala chiar de la incheietura mainii. Iata cinci moduri in care aceste dispozitive smart ne imbunatatesc sanatatea:

1. Incurajeaza un stil de viata activ

Ceasurile inteligente ne fac mai activi? Un sondaj recent a aratat ca mai bine de 57% dintre utilizatorii de ceasuri inteligente au inceput sa faca mai multa miscare dupa ce si-au achizitionat un dispozitiv portabil precum Apple Watch sau Fitbit. In general, barbatii folosesc mai mult smartwatches, iar pentru ca exista atat de multe aplicatii disponibile pe aceste device-uri, pot incepe rapid o rutina de fitness la un nivel potrivit pentru ei. Achizitioneaza ceasuri pentru barbati de la Watch Shop daca iti doresti un stil de viata activ deoarece dispozitivele iti timit constant memento-uri atunci cand esti sedentar si te motiveaza sa faci sport, mai ales ca la final poti sa-ti vezi si progresul.

2. Ofera date personalizate referitoare la sanatate

Aceste dispozitive monitorizeaza si inregistreaza informatii valoroase cu privire la activitatea inimii. De asemenea, unele dintre ele au potentialul de a detecta boli cronice. Ceasurile inteligente pot fi setate sa urmareasca somnul, dieta, activitatea fizica sau alte informatii ce tin de bunastrarea organismului si care pot fi cu usurinta partajate medicilor pentru o mai buna perspectiva asupra starii generale de sanatate.

3. Permit setarea alarmelor pentru medicamente

Cele mai citite articole

Pacientii care sufera de afectiuni cronice sau cei care urmeaza un anumit tratament pentru o vreme trebuie sa urmeze instructiunile medicilor privind administrarea medicamentelor. Chiar daca majoritatea oamenilor fac tot posibilul pentru a respecta un program strict, este destul de usor sa fie ratata o doza. Fie ca vorbim de ceasuri pentru barbati sau dispozitive inteligente pentru femei, acestea ofera posibilitatea de a gestiona tratamentele mai usor si de a seta memento-uri care automatizeaza procesul de medicatie si urmaresc dozele.

4. Monitorizeaza dieta si consumul caloric

O alimentatie sanatoasa promoveaza bunastrarea fizica si mentala. Desi multe persoane au intentia de a urma o anumita dieta, este foarte usor sa-si piarda atentia. Numararea caloriilor, dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sanatoase, planificarea meselor si respectarea unui program pentru mancat necesita multa organizare si atentie. Din fericire, ceasurile inteligente au aplicatii care urmaresc si inregistreaza aportul de calorii pentru fiecare masa, dar si programe care includ informatii cu privire la o alimentatie sanatoasa, diferite manacaruri ori numarul de calori dintr-o portie obisnuita.

5. Pot reduce costurile de ingrijire a sanatatii

Prevenirea si depistarea din timp a anumitor boli contribuie la reducerea costurilor generale pentru ingrijirea sanatatii. Ceasurile inteligente pot detecta, de exemplu, bolile de inima cum ar fi tensiunea arteriala, prin identificarea timpurie a semnelor de avertizare oferite de senzorii din aceste dispozitive. Device-urile precum Apple Watch pot monitoriza, de asemenea, functia inimii si alte probleme de sanatate cardiaca prin date de diagnostic si functia sa de electrocardiograma (ECG).

Dispozitivele inteligente au devenit unele dintre tehnologiile indispensabile in industria medicala. Cele mai multe ceasuri barbati smart pot monitoriza ritmul cardiac, activitatea fizica si obiceiurile de somn, in timp ce produsele destinate femeilor au in plus si aplicatii ce tin de fertilizare, ciclu menstrual sau reproducere. Toate aceste informatii sunt extrem de valoroase si pot fi de folos pentru imbunatatirea sanatatii.

Cele mai citite articole