banner
banner

3 greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când îți vopsești părul acasă

Fie că îți dorești să economisești timp sau bani, vopsitul părului acasă este întotdeauna o opțiune pe care poți să o alegi și totuși să obții rezultate ca la salon. Primul pas pentru a obține o culoare intensă și strălucitoare este să alegi o vopsea profesionala de bună calitate. Mai apoi, pe tot parcursul procesului trebuie încerci să eviți câteva greșeli frecvente pe care le fac femeile în general atunci când își vopsesc părul acasă. Descoperă în acest articol 3 dintre cele mai frecvente greșeli pe care nu trebuie să le faci atunci când îți vopsești părul acasă.

1.Nu ții cont de tipul tău de păr atunci când alegi vopseaua 

Deoarece pe piață există mai multe tipuri de vopsea de păr, pentru a avea rezultate spectaculoase este indicat să alegi o vopsea profesională potrivită tipului tău de păr.

Astfel, dacă ai un păr puternic cu un fir gros și rezistent, poți opta pentru o vopsea de păr cu amoniac. Aceste vopsele de păr profesionale au efect permanent, ajută pigmentul să pătrundă mai ușor în firul de păr și sunt ideale pentru acoperirea firelor albe de păr.

Dacă, însă ai un păr fin și subțire, este indicat să folosești vopsele de păr fără amoniac deoarece acestea acționează blând asupra firului de păr și îi protejează structura. Acest tip de vopsea de păr acoperă de asemenea firele albe, însă necesită o vopsire mai frecventă decât în cazul folosirii unei vopsele de păr cu amoniac.

2. Neglijezi testul de alergie

Cea mai des întâlnită greșeală pe care o fac femeile care își vopsesc părul acasă este aceea de a nu lua în considerare atenționările pe care producătorii le fac în ceea ce privește alergiile și iritațiile pe care le poate provoca o vopsea de păr.

Pentru a te asigura că nu apare vreo situație neplăcută cauzată de o reacție alergică la vreunul dintre ingredientele care se regăsesc în compoziția vopselei alese de tine, este indicat să faci un test de alergie astfel: ia puțină vopsea și aplic-o în partea din spate a urechii. Așteaptă timp de 24 de ore și dacă între timp nu simți nici un disconfort, te poți vopsi în siguranță a doua zi.

banner

Este foarte important să parcurgi acest pas înainte de a aplica vopseaua pe toată lungimea părului, întrucât coloranții pot provoca mâncărimi severe, iritații sau chiar pierderea părului.

banner

3. Nu îți protejezi pielea și hainele

Dacă te vopsești singură acasă, oricât de grijulie ai fi în aplicarea vopselei pe păr, tot există riscul de a-ți păta hainele sau pielea de pe față, urechi, gât sau mâini. Astfel, pentru a evita o situație neplăcută poți să achiziționezi o pelerină specifică saloanelor, care să te ferească de vopsea greu de înlăturat ulterior. O altă opțiune este de a folosi un prosop închis la culoare sau un un sac de gunoi tăiat. Practic, poți să folosești orice material ai la îndemână pentru a evita să îți pătezi pielea sau hainele.

Pentru a evita petele nedorite de vopsea, la fel de importantă este și folosirea mănușilor din pachet, deoarece vopseaua poate ajunge pe cuticule sau sub unghii, fiind foarte inestetică și aproape imposibil de curățat.

Pentru a avea un proces cât mai organizat de vopsire a părului poți să folosești un pieptene pentru a-ți împărți părul în două secțiuni egale și apoi în șuvițe. Folosește o pensulă pentru vopsit pentru a colora atent fiecare șuviță și uniformizează culoarea pe toată suprafața firelor de păr.

Fie că este pentru prima dată când încerci să îți vopsești părul acasă, fie că îți colorezi lunar rădăcinile, obținerea culorii potrivite poate fi destul de facilă dacă folosești o vopsea profesională de calitate și dacă eviți să faci cele 3 greșeli pe care le-am menționat în acest articol.

Sursa foto: Shutterstock

Articolul Anterior

Ce modele de tapet sunt la moda în 2022?

Articolul Urmator

De ce cred specialiștii americani că prețurile la energie vor continua să crească în lumea întreagă?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *