3 etape esentiale in cosmetica auto pentru un aspect ca nou al masinii

Fie ca detii o masina second-hand sau una noua, este important modul cum o intretii pentru a te bucura cat mai mult de aspectul ei, dar si de confort. Daca tu nu pleci niciodata la drum fara sa te imbraci adecvat sau fara sa te aranjezi cat de putin pentru a face o impresie buna, nici masina ta nu ar trebui sa fie murdara, neingrijita sau deteriorata. Preocupa-te sa-i oferi si ei atentia pe care o merita, avand in vedere ca te insoteste oriunde vrei si ai nevoie.

Pentru a arata si a se mentine intr-o buna forma, ia in considerare sa duci masina ori de cate ori este nevoie la spalatorie, dar si la o firma de detailing auto, acolo unde va fi tratata regeste astfel incat sa straluceasca. Fii atent in special la aceste 3 aspecte, iar autoturismul va arata ca nou, atat a nterior, cat si la exterior.

Curatare si ceruire

Spalatul nu este suficient pentru intretinerea unei masini. Chiar daca prin el se inlatura murdaria, uneori, pur si simplu, este nevoie de ceva mai mult, spre exemplu de o ceruire. In atelierele de detailing auto specialistii folosesc produse de inalta calitate, cum sunt cele de la Gyeon,  menite sa faca din  fiecare masina o vedeta pe sosele. 

Din aceasta categorie, a intretinerii exterioare a masinii, fac parte: sampoanele auto, degresantii, protectiile ceramice, pastele pentru polish, tratamentele hidrofobe, solutiile de curatare a jantelor, dar si diverse alte solutii utile pentru un aspect exterior impecabil. Aplicarea acestora se face cu echipamente speciale: manusi, prosoape, perii, lavete ce se gasesc in magazinele de profil.

Polish

Cele mai citite articole

Acest procedeu se executa tot la un atelier de detailing, pentru a avea rezultate ireprosabile. Aici, inainte de toate se face o verificare a starii vopselei, se analizeaza daca si unde exista zgarieturi si cat de profunde sunt, se urmareste daca a aparut rugina si, in functie de constatari se vor alege produsele adecvate. Ai grija ca atelierul pentru care optezi sa fie dotat cu produse  bune de la producatori de top, cum este Koch Chemie, ce se afla din 1968 pe piata produselor de curatare si ingrijire de calitate superioara. 

Asadar, prin polish (sau slefuire)  zgarieturile sunt indepartate utilizandu-se paste de polish mai fine sau mai abrazive, iar la finalul procesului masina va arata ca desprinsa dintr-un catalog auto. Nu uita ca, pe langa polish-ul caroseriei, sa ceri si un polish faruri, care nu are doar un rol estetic, ci este foarte util si pentru a reda luminozitatea acestora, atat de necesara in condusul pe timp de noapte

Curatarea tapiteriei

Evident ca o masina bine intretinuta trebuie sa se prezinte impecabil si la interior. Soferul si pasagerii sai se vor simti  mai confortabil stand pe banchete bine curatate si inspirand un aer proaspat si parfumat. Avantajul este ca, spre deosebire de polish si de celelalte procedee de intretinere exterioara, care este recomandat sa se efectueze la o firma specializata, etapa de curatare tapiterie auto poate fi facuta si de acasa, daca ai produsele potrivite: solutii de curatare, spray-uri, spuma etc.

In concluzie, daca acorzi importanta curatarii si ingrijirii masinii, atat la exterior, cat si la interior, o vei proteja pe termen lung si vei avea parte de mai mult confort.

Cele mai citite articole